Voetbal4u.com

Italië Matthijs de Ligt doet onthulling: “Dat wilde ik in het begin niet”

Matthijs de Ligt wist vorig jaar grote indruk te maken bij zowel Ajax als het Nederlands Elftal. Hij verdiende daar een mooie transfer mee naar de Italiaanse grootmacht Juventus. Maar het had zomaar andere kunnen lopen met de carriere van de mandekker.

“Tot aan mijn vijftiende speelde ik als spelmaker”, vertelt De Ligt op de UEFA-website. “Ik speelde veel op het middenveld, scoorde af en toe en gaf wat assists. Maar toen vertelden ze dat het voor mijn carrière beter zou zijn om als centrale verdediger te gaan spelen.”

De Ligt vervolgt: “In het begin dacht ik: ‘Ik wil helemaal niet in de verdediging spelen’. Maar nu realiseer ik me dat het mij heeft geholpen om als middenvelder te spelen. Ik ben tevreden over mijn ontwikkeling”, aldus de Oranje-international, die met Juventus in voorbereiding is op het duel met Olympique Lyon.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.