Voetbal4u.com

Eredivisie Frenkie de Jong krijgt hulp van ploeggenoot: ‘Echt een goed persoon’

Frenkie de Jong speelt bij Barcelona nog niet in zijn favoriete rol. De dribbelaar heeft veel aan zijn ploeggenoot Sergio Busquets. Dit verteld hij in een gesprek met verslaggever Sierd de Vos van Ziggo Sport.

“Hij helpt me veel, we spreken veel met elkaar over van alles en nog wat”, zegt De Jong. “Hij is wel een persoon die mij echt probeert te helpen, vanaf het begin ook al. Op allerlei manieren, over de club, dan vertelt hij hoe het een beetje werkt. Dus als er iets gebeurt dan zegt hij: ‘Nu komt er dit of dit.’ In het veld helpt ie met alles, en ook gewoon in het leven hier. Hij is wel echt een goed persoon.” Toch refereert De Jong nog niet aan Busquets met diens bijnaam. “Iedereen noemt hem Bussie, gewoon in het veld”, lacht de Oranje-international. “Maar als ik over hem praat tegen mensen of in de media, dan noem ik hem gewoon Busquets.”

De Jong kreeg bij Barcelona al snel te maken met een trainerswissel: Quique Setién kwam als vervanger van de ontslagen Ernesto Valverde. “Het belangrijkste bij Setién? Dat is toch wel altijd over voetbal. We hebben een paar keer beelden gekeken, dan gaat het over posities vooral. We hebben op verschillende manieren gespeeld met deze trainer. Bijvoorbeeld tegen Real Betis (2-3 winst) speelden we een soort 4-4-2 en stond ik een beetje tussen Busquets, de meest verdedigende, en Arturo Vidal, de meest aanvallende in. Ik ben ook weleens zo ongeveer de meest diepe middenvelder geweest, dat scheelt een beetje per wedstrijd.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.