Voetbal4u.com

Eredivisie Van Basten haalt uit naar Ajax: “Kom op man..Wat koop je dan?”

Marco van Basten is kritisch op het aankoopbeleid van Ajax. Gisteren speelde de Amsterdammers tegen Heerenveen en maakte Jurrien Timber zijn debuut in het hart van de verdediging bij de Amsterdammers. Opvallend want op de bank zaten tal van miljoenenaankopen die er niet aan te pas kwamen.

Trainer Erik ten Hag stelde voor de wedstrijd dat Timber Edson Álvarez en Perr Schuurs voorbij was voor deze specifieke wedstrijd. “Ik ken hem niet, maar het is wel een jongen uit de jeugd”, zei Van Basten voor de wedstrijd bij FOX Sports.

“Als je kijkt naar de lichting weet je wat je in handen hebt. Ze zijn opgegroeid bij Ajax, kunnen redelijk goed voetballen en hebben goed inzicht. Ik verwacht dat hij goed kan verdedigen, maar ik ken hem niet zo goed”, zegt de analist.

Van Basten zet zijn vraagtekens bij de aankopen van Ajax. “Maar ze hebben Álvarez, Martínez, Marin, Schuurs en Kik Pierie gekocht. Kom op man.. Wat koop je dan? Als je iets koopt, moet het niveau hebben. Anders is het gewoon zinloos. Wat er bij Ajax in de jeugd loopt is dan nog beter dan allerlei buitenlanders.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.