Voetbal4u.com

Spanje Coronavirus kan Barça-droom dwarsbomen van Ronald Koeman

Vanwege het coronavirus staat het EK van komende zomer op het spel. Mogelijk wordt deze verplaatst naar de zomer van 2021. Mocht dit daadwerkelijk gebeuren dan betekend dit slecht nieuws voor bondscoach Ronald Koeman.

Koeman heeft in zijn contract bij de KNVB namelijk een clausule die hem de optie biedt om na het EK naar FC Barcelona te vertrekken. Die optie zou alleen gelden na het EK, en is alleen van toepassing op een eventueel vertrek naar Barcelona.

In januari van dit jaar klopte de Spaanse grootmacht al aan bij Koeman, die naast clubicoon Xavi serieus in beeld was op de ontslagen Ernesto Valverde op te volgen. Net als Xavi wees Koeman een aanbod af. Het duo wilde pas na het huidige seizoen aan de slag gaan bij Barcelona, dat uiteindelijk Quique Setién aanstelde.

Het zou zomaar kunnen dat Barcelona komende zomer opnieuw terugkeert bij Koeman en Xavi met een aanbod om trainer in Camp Nou te worden, maar als het EK daadwerkelijk wordt uitgesteld dan zou dat een heel lastig verhaal kunnen worden voor Koeman. De Telegraaf concludeert dan ook dat het uitstellen van het EK ‘een lelijke streep door de rekening van Koeman zou zijn’.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.