Voetbal4u.com

Eredivisie Eredivisie-ploegen krijgen dramatisch nieuws over coronavirus

Zoals bekend ligt de Nederlandse Eredivisie in ieder geval plat tot en met 6 april. Probleem is ook dat de ploegen in de tussentijd niet mogen trainen. Daardoor kunnen ze vanaf die datum onmogelijk al direct beginnen met het spelen van wedstrijden.

Daarom heeft de KNVB ook de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht verschoven. Directeur Eric Gudde zegt tegen De Telegraaf: “De huidige datum hiervoor (19 april) komt gezien het advies om niet collectief te trainen tot en met 6 april plus de periode die nodig is om de selecties weer wedstrijdfit te krijgen te dichtbij.” De krant concludeert vervolgens: “Dit zou betekenen dat de Eredivisie op z’n vroegst weer start met het midweekse programma op 21, 22 en 23 april met AZ-PSV en Sparta-PEC.”

Men vervolgt: “Lukt het niet om de nationale competities uit te spelen voor 30 juni, dan kan elke competitie zelf beslissen om het hele seizoen te schrappen of de stand op dat moment als eindstand aan te merken. Dit geldt ook voor de Eredivisie. Daarbij zal in Nederland overleg gevoerd moeten worden met de Eerste Divisie over de te hanteren promotie-/degradatieregeling.”

Daarnaast is er heel slecht nieuws voor supporters… “Overigens ziet het er naar uit dat de Eredivisie eventueel wordt hervat als de overheid wedstrijden zonder publiek toestaat. Tot dusver huldigden alle clubs het standpunt dat de laatste acht competitieduels (Ajax, AZ, Feyenoord en FC Utrecht spelen nog negen wedstrijden) alleen met publiek zouden worden gespeeld. Die houding wordt losgelaten.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.