Voetbal4u.com

Engeland Robin van Persie: ‘Dan komt het door die twee assholes’

Robin van Persie was in het verleden de grote man bij Arsenal maar koos ervoor om te vertrekken naar de grote concurrent Manchester United. Het was een erg gevoelige transfer en bij United werkte hij samen met de coach Alex Ferguson.

In een interview met het medium So Foot komt de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal op de proppen met een anekdote: “Ferguson wist precies wanneer hij moest optreden. In mijn eerste seizoen stonden we vijftien punten voor en konden we tegen Manchester City het kampioenschap veiligstellen. We verloren, maar hadden nog steeds twaalf punten voorsprong. De meeste managers hadden er geen probleem van gemaakt, maar Ferguson was woest. Twee jongens gingen na die wedstrijd op stap. Een dag later werden er foto’s in de kleedkamer opgehangen van die twee jongens. Hij zei: oké jongens, als we geen kampioen worden, weet dat het dan door die twee assholes komt die op stap wilden.”

Van Persie vervolgt: “Ferguson ging verder: de speler die ik nog buiten zie voor de beker omhoog wordt getild, kan vertrekken. Hij kende geen genade. ‘Het maakt me niet uit wie jullie zijn, hoeveel prijzen jullie hebben gewonnen. Als je het team voor het einde van het seizoen in de steek laat, kan je vertrekken’, zei Ferguson. Na die speech zijn we gaan trainen en dat waren de twee zwaarste work-outs van mijn leven.”

In 2013 kondigde de Schot zijn afscheid aan: “Het was voor mij een teleurstelling, omdat ik vanwege hem bij Manchester United getekend had. Maar zo gaat het in het leven, coaches komen en gaan. Maar toen Ferguson vertrok, wist iedereen dat het moeilijk zou worden voor de club. Het is vergelijkbaar met het vertrek van Wenger bij Arsenal. Als één man zo lang zijn stempel op een club gedrukt heeft, ontstaat er bij zijn vertrek onvermijdelijk een groot gat.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.