Voetbal4u.com

Spanje Royston Drenthe kon ook naar Barça: ‘Er zaten 16 clubs achter me aan’

Royston Drenthe verruilde als jonge speler Feyenoord voor een avontuur bij Real Madrid. Die club was niet de enige grootmacht die voor hem toen in de markt was.

Drenthe kende een uitstekend EK met Jong Oranje in 2007, waarna de clubs in de rij stonden. “Er zaten 16 clubs achter me aan”, vertelt de linkspoot aan Marca. “Ik sprak met Joan Laporta, president van Barcelona, en met Pedja Mijatovic, technisch directeur van Real Madrid. Bijna alle clubs boden me min of meer hetzelfde, maar toen ik hoorde dat Real Madrid me wilde, was mijn besluit genomen. Ik voelde me meteen thuis. De club gaf me een warm welkom. Guti was erg goed voor me, hij was een Madrid-legende.”

Drenthe sloot zijn Real-periode op een minder leuke manier af. “De problemen begonnen met José Mourinho, hij zorgde ervoor dat ik weg moest bij Real Madrid. Op de slotdag van de transferperiode belde hij me en zei hij dat ik moest vertrekken. Ik had minder dan 24 uur om een nieuwe club te vinden. De directie had besloten dat Marcelo moest spelen. Er was geen reden om me uit het elftal te halen, maar waarschijnlijk had de club meer vertrouwen in Marcelo.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.