Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Donny van de Beek spreekt duidelijk over transfer’

De kans dat Donny van de Beek volgend seizoen nog bij Ajax speelt is niet groot. Toch heeft hij nog geen akkoord weten te vinden met een andere club. Dit zegt hij in een gesprek met het blad Helden Magazine.

“Ik ga niet naar de eerste de beste club, anders had ik dat wel eerder gedaan. Mijn gevoel moet goed zijn bij een club. Hoe graag willen ze me hebben? Maar ik moet ook passen bij het systeem dat gespeeld wordt en ik wil natuurlijk ook zicht hebben op speelminuten. Ergens in de zon spelen, is altijd lekker. Maar nee, ik ben zeker nog niet begonnen met Spaanse les”, doelt Van de Beek op geluiden dat hij allang rond zou zijn met Real Madrid.

Een nadeel van een transfer naar Madrid zou zijn dat Van de Beek plaaggeest Getafe nog vaak tegen gaat komen. “Voetbal is niet altijd even leuk, zeker na een slechte wedstrijd. Ik zou het bijvoorbeeld niet erg vinden om nooit meer in mijn carrière tegen Getafe te hoeven spelen, de club die ons dit jaar heeft uitgeschakeld in de Europa League. Een irritante tegenstander. Maar ja, uiteindelijk gingen zij wel door in Europa en wij niet..”

Keert Van de Beek dan later, in de herfst van zijn carrière, weer terug in Amsterdam? “Dat zou leuk zijn. Ajax is mijn club en dat zal altijd zo blijven, ongeacht waar ik naartoe ga. Ajax heeft me groot gemaakt. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt. Maar er zijn ook voorbeelden van spelers die riepen dat ze terug zouden keren, maar dat niet deden. En de club moet het ook maar willen. Zit je nog wel op je niveau tegen die tijd? Maar het zou leuk zijn om ooit weer terug te keren.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.