Voetbal4u.com

Eredivisie ‘De Eredivisie is maar op één manier mogelijk te hervatten’

De KNVB is voornemens om de Eredivisie weer te gaan hervatten half juni. Volgens de viroloog Ab Oosterhaus is dit maar op één manier mogelijk. Namelijk zonder publiek en met voldoende tests voor de spelers en diens omgeving.

Osterhaus is om die reden duidelijk: “Het is niet reëel om in juni weer te gaan voetballen. Als je ziet wat er in een stadion gebeurt en hoeveel mensen daar bij elkaar komen, los van de spelers, dan is het niet realistische met de huidige mogelijkheden”, zo laat hij weten aan RTV Rijnmond.

“Een stadion waar je tienduizenden mensen bij elkaar brengt, die door kleine poortjes moeten en juichen en enorm veel lucht en speeksel produceren, ik denk dat dat eigenlijk niet kan op het ogenblik”, aldus Osterhaus die voetballen zonder publiek in het najaar niet toejuicht. “Voetbal zonder publiek is niets aan.”

De viroloog stelt een duidelijke voorwaarde: veel testen. En dan niet alleen de spelers zelf. “Voetballers zijn ook normale mensen die ook contacten hebben buiten de voetballerij. Als die besmet raken, moet je ze kunnen testen, regelmatig. Dan kun je de zaak beheersen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.