Voetbal4u.com

‘Dusan Tadic adviseert Ajax om Filip Kostic naar Amsterdam te halen’

Als het aan Dusan Tadic zou liggen dan zou Ajax er goed aan doen om Filip Kostic naar Amsterdam te halen. Momenteel speelt de aanvaller Eintracht Frankfurt maar hij heeft net als Tadic een verleden bij FC Groningen.

Filip heeft een goede mentaliteit, is gedisciplineerd en is een echte teamspeler. Hij speelt simpel voetbal en doet dat erg goed. Hij is snel en sterk, heeft een goede pass en een prima schot zegt Tadic.”

Toen Tadic in 2012 de overstap maakte van Groningen naar FC Twente, werd Kostic gehaald als zijn vervanger. Twee jaar later maakte hij transfer naar VfB Stuttgart. In de Bundesliga kwam hij vervolgens uit voor Hamburgers SV en Frankfurt. Inmiddels wordt de marktwaarde van de 27-jarige international door Transfermarkt geschat op 32 miljoen euro.

Tadic is door zijn megacontract tot medio 2026 aan Ajax verbonden, maar de verwachting is dat hij al wel eerder voor gezien houdt wat betreft zijn voetballoopbaan. De 31-jarige aanvaller wordt vervolgens jeugdtrainer op De Toekomst. Mocht hij daarna ooit hoofdtrainer in Amsterdam worden, wil hij Klaas-Jan Huntelaar erbij als assistent. “Hij is een slimme voetballer. Ervaren. Heeft een grote carrière achter de rug en heeft een sterke persoonlijkheid. Dat heb je als trainer ook nodig. Soms maken we er wel eens grapjes over samen. Maar serieus, ik heb nog geen idee hoe en waar ik wil beginnen als trainer. Dat kan in de jongste jeugd zijn, maar ook in de bovenbouw. We zullen het wel zien als het zover is.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *