Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Luis Suarez in de zomer terug naar Ajax?’

Het ziet ernaar uit dat Luis Suarez zijn plekje bij FC Barcelona voor komende zomer niet meer zeker is. Hier maken diverse Spaanse media namelijk melding van. De club zou namelijk graag willen verjongen en omdat ze er financieel niet al te best voor staan moet er verkocht worden.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu wil spelers als Lautaro Martínez (Internazionale) en Neymar (Paris Saint-Germain) naar zijn club halen, maar er zal toch echt eerst verkocht moeten worden. Suárez verdient ongeveer 20 miljoen euro per jaar en zou geloosd kunnen worden.

Dat lijkt goed nieuws voor Ajax, aangezien de Uruguayaan al een paar keer heeft gezegd dat hij zijn carrière af wil sluiten in de Johan Cruijff ArenA. Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet een jaartje geleden al weten: “De deur staat altijd voor hem open. Ik hoop dat FC Barcelona hem vervangt. Nee, ik maak een grapje, maar als hij serieus terug wil keren naar Ajax, zou ik de volgende dag naar Barcelona gaan om met hem te praten.”

Het contract van Suárez bij Barça loopt nog door tot medio 2021, maar het is bekend dat er een optie in deze verbintenis staat. Speelt hij in het aankomende voetbalseizoenen zestig procent van de wedstrijden van de Catalanen of meer, dan wordt er automatisch verlengd. Dit betekent gelijk wel dat er een transfersom betaald moet worden voor de spits, die momenteel naar schatting nog 28 miljoen euro waard is. Vanwege zijn leeftijd (33 jaar) vertegenwoordigt hij geen doorverkoopwaarde meer…Laat een reactie achter

Your email address will not be published.