Voetbal4u.com

Spanje ‘Barcelona hangt prijskaartje van 400 miljoen om Frenkie de Jong’

Afgelopen zomer maakte Frenkie de Jong de overstap van Ajax naar FC Barcelona dat 86 miljoen euro voor hem aftikte. In zijn debuutseizoen liet hij direct zien wat hij waard was. Hij mag dan ook niet vertrekken uit het Camp Nou.

Eerder schreven de Spaanse media dat Lionel Messi, Marc-André ter Stegen en De Jong sowieso niet mogen vertrekken bij de nummer één van de Primera División, maar vandaag komt men daarop terug. Barça heeft immers niet zoveel te willen, omdat alle voetballers op het Iberisch Schiereiland over een transferclausule beschikken.

Wat de international van het Nederlands elftal betreft, staat die op 400 miljoen euro. Dat is dan ook het prijskaartje dat om de nek van De Jong hangt. Met het oog op de coronacrisis en de bijbehorende financiële problemen voor de voetballerij, kunnen we wel stellen dat het onmogelijk is om te voldoen aan die vraagprijs, voor welke club dan ook.

Andrés Iniesta liet zich onlangs uit over de prestaties van de oud-Ajacied in het shirt van Barça: “Frenkie de Jong? Hij is pas aan zijn eerste seizoen bezig, hij moet de tijd krijgen om zich te kunnen aanpassen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.