Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax en PSV naar de Champions League en niet AZ’

De Eredivisie zal vanwege het coronavirus niet worden uitgespeeld en dat zal de nodige gevolgen gaan hebben. Je zou zeggen dat Ajax en AZ de nummers één en twee van de ranglijst de tickets voor de Champions League zouden krijgen maar de UEFA zou hier zomaar eens een stokje voor kunnen steken.

De Belgische krant Het Laatste Nieuws komt vandaag op de proppen met bizar nieuws: “Navraag leert dat verschillende federaties in Europa bij UEFA aandringen om – als hun competitie niet kan worden voortgezet – de UEFA-clubranking te hanteren als ‘sportief meest correcte criterium’ om de Europese tickets aan te duiden. En níét de rangschikking op het moment van stopzetten van de competitie. Andere landen willen wél het klassement gebruiken.”

Pakken we de clubranking erbij dan zien we Ajax wat de Eredivisie betreft op nummer één staan. PSV staat op nummer twee en zou de Champions League dus kunnen bereiken via de achteringang, aangezien de Eindhovenaren in de Eredivisie vierde staan. De nummer drie op de ranglijst is AZ, dat genoegen zou moeten nemen met een plekje in de Europa League, evenals de nummer vier, Feyenoord.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.