Voetbal4u.com

Eredivisie ‘AZ over twee duels beter dan Ajax, titel uitreiken zou niet fair zijn’

Nu de competitie wordt geannuleerd staat de KNVB voor de zware taak om te gaan kijken naar de titelstrijd en de verdeling van de Europese tickets. Dit alles heeft natuurlijk te maken met de hardnekkige coronacrisis.

Vooral de plekken één en twee zorgen natuurlijk voor veel beroering. Ajax en AZ staan immers gezamenlijk aan kop. Op basis van doelsaldo hebben de Amsterdammers de koppositie in handen, maar feit is ook dat de Alkmaarders in beide onderlinge duels te sterk bleek. Om die reden zijn journalisten en fans duidelijk: de titel uitreiken zou niet fair zijn.

Zo schrijft NOS-commentator Jeroen Grueter op Twitter: “Evenveel punten in een gekortwiekte competitie, die waarschijnlijk niet wordt uitgespeeld. Maar Ajax en AZ hebben wél twee keer tegen elkaar gespeeld en AZ won beide keren. Dat lijkt me geen onbelangrijk gegeven op het moment dat er een kampioen moet worden benoemd. Geen kampioen lijkt me overigens de beste beslissing.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.