Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Corona komt met harde klap voor spelers van Ajax, Feyenoord en PSV’

De coronacrisis treft iedereen en ook de voetballerij wordt niet gespaard. De topclubs Ajax, Feyenoord en PSV komen binnenkort met een plan om het hoofd boven water te houden.

Het Eindhovens Dagblad schrijft op woensdagmorgen: “Meerdere clubs in het betaald voetbal willen dat er als de wiedeweerga een overeenkomst komt voor het korten op salarissen van bijvoorbeeld spelers en directeuren in het betaald voetbal. Bij vakbond VVCS ligt al een aantal voorstellen, waarmee voor voetbalclubs de aanstaande financiële nood kan worden verlicht. Door de coronacrisis zijn er de komende maanden miljoenen minder inkomsten dan verwacht en zonder ingrepen zullen enorme geldproblemen of zelfs faillissementen normaal gesproken onvermijdelijk zijn.”

Zelfs de traditionele top drie zal hier in mee moeten gaan: “Het is vrij duidelijk dat ook PSV wil dat op korte termijn actie wordt ondernomen, al geeft niemand in het Philips Stadion commentaar op het bericht. De topclubs Ajax, PSV en Feyenoord zitten alle drie in de piepzak omdat spelen zonder publiek een gigantische tegenvaller betekent. De eerder voorziene begrotingen kunnen daardoor bij lange na niet worden gehaald. Binnen PSV wordt er bijvoorbeeld rekening mee gehouden dat de club komend seizoen maar met een begroting van 45 tot 50 miljoen euro kan werken, in plaats van de voorziene 70 miljoen euro. En dat is niet eens het meest ongunstige scenario.”

Er is dus een levensgrote kans dat de topclubs hun spelers, trainers en directeurs moeten korten op hun salarissen, naar het voorbeeld van onder meer het Spaanse FC Barcelona en het Italiaanse Juventus.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.