Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax benaderde ons om ‘arrogant’ Twente van titel te houden’

In 2010 won FC Twente de landstitel. Ajax deed er in die periode alles aan om dit te voorkomen en benaderde zelfs NAC Breda hiervoor. Die club speelde de laatste competitiewedstrijd tegen de Tukkers. De toenmalige coach Robert Maaskant doet nu zijn verhaal.

“Door allerlei kanalen werden we benaderd door Ajax, want zij hadden er natuurlijk een groot belang bij”, vertelt Maaskant bij Radio Oost. “Spelers bellen elkaar en iedereen polst elkaar, maar wij waren daar helemaal niet mee bezig. Wij waren bezig met een seizoensafsluiting en in een stadion met 20.000 man wil je gewoon een wedstrijd winnen.”

“Ik denk dat FC Twente best nerveus was, want wij waren niet een ploeg die makkelijk te verslaan waren in eigen huis”, blikt Maaskant terug. Hij houdt een nare nasmaak over aan het kampioenschap van de Tukkers. “Die ploeg verdiende het gewoon en speelde goed voetbal. Ze maakten verschrikkelijk veel goals en haalden heel veel punten. Maar als je er dan achter komt wat het allemaal gekost heeft voor de club, dan blijft die smaak bij mij toch wel een beetje hangen.”

“Twente was in die periode vrij arrogant”, weet Maaskant ook nog. “Denk even aan het verhaal van Ronnie Stam. Ze hadden een hele transferperiode lang aan kunnen kloppen bij NAC, maar vervolgens doen ze dat met het mes op de keel in de laatste uren van de transfermarkt. Daar had ik wel moeite mee.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.