Voetbal4u.com

Spanje ‘FC Barcelona vraagt 400 miljoen euro voor Frenkie de Jong’

Frenkie de Jong heeft zich in zijn debuutjaar direct gekroond tot een populaire speler. Daarom willen de Catalanen hem ook de komende jaren graag bij zich houden. Een tijdje geleden konden we al lezen dat alleen Lionel Messi, Marc-André ter Stegen en Frenkie de Jong absoluut niet mogen vertrekken bij de Catalanen, en die voegen nu daad bij woord.

De international van het Nederlands elftal heeft volgens de Spaanse pers namelijk te horen gekregen dat hij alléén mag vertrekken als er een bod van 400 miljoen euro op tafel komt. Dat is precies de hoogte van de transferclausule die hij in zijn contract heeft staan.

Een klein jaartje geleden transfereerde De Jong voor 86 miljoen euro van Ajax naar het Camp Nou-stadion en al snel groeide hij uit tot een onbetwiste basisspeler in het team van Barça. Wel is er nog ruimte voor verbetering, want Setién heeft de code om de spelmaker optimaal te benutten nog niet gekraakt. In de Johan Cruijff ArenA floreerde De Jong als controleur, maar in Catalonië is Sergio Busquets op die positie onaantastbaar. Toch is een vertrek van de Nederlander dus onbespreekbaar.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *