Voetbal4u.com

Eredivisie Absoluut doemscenario voor profvoetbal (BREKEND!)

Minister Hugo de Jonge heeft in een brief geschreven aan de Tweede Kamer aangegeven dat massale evenementen in Nederland pas weer kunnen plaatsvinden als er een vaccin is gevonden tegen het Coronavirus. Dit zou een doemscenario zijn voor het betaalde voetbal.

Er zal namelijk vermoedelijk langer dan een jaar gevoetbald moeten worden zonder publiek. De Jonge schrijft in de Kamerbrief: “Voor de laatste stap, de massale evenementen met een landelijke uitstraling, kunnen we nog geen datum noemen. Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren. We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.”

Zaakwaarnemer Rob Jansen zei een paar dagen geleden nog: “Vooral in Nederland wordt voetbal zonder publiek een megaprobleem. Want onze clubs zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van die inkomsten. Meer dan in het buitenland, waar de tv-gelden de hoofdmoot vormen.”

Het Parool wist te melden: “Zolang voetbal zonder publiek plaatsvindt, incasseert Ajax klap na klap. Over een heel seizoen genomen betekent dit scenario een geschat verlies van ongeveer 60 miljoen euro. Geen publiek betekent onder meer geen inkomsten uit zakelijke stoelen (14 miljoen), seizoenkaarten (13 miljoen), losse kaarten (7 miljoen) en Europese recettes (17 miljoen). De klappen in Rotterdam en Eindhoven zijn iets minder groot in absolute aantallen (zie hieronder), maar als onderdeel van de totale begroting mogelijk nog harder. Waar Ajax bij een seizoen zonder publiek afstevent op een verlies van ongeveer 60 miljoen euro in een jaar (tegenover een totale begroting van 110 miljoen), komt dit bij Feyenoord en PSV beide uit op ongeveer 30 miljoen (begroting: 70 miljoen).”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.