Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ik geef Cambuur en De Graafschap een kleine kans’

Morgen gaan Cambuur de De Graafschap via de rechter proberen om promotie af te dwingen naar de Eredivisie. Jurist en oud-bestuurslid van Ajax, Marjan Olfers, geeft de clubs een kleine kans op succes. Dit zegt ze tegenover Nu.nl.

De twee clubs moeten de rechter deze week overtuigen dat zij in hun recht staan. Een uitspraak volgt binnen twee weken. “De rechter toetst met alle belangen van de partijen in acht, gaat dat wegen en doet uitspraak of het KNVB-besluit echt zo onredelijk is dat het niet kan.”

Olfers ziet steeds vaker dat voetbalclubs naar de rechter stappen. “Zelfs als er maar 1 procent kans is. In deze zaak worden hoe dan ook partijen geschaad. Stel dat er uiteindelijk een ander besluit wordt genomen, dan is ADO Den Haag bijvoorbeeld weer boos.”

Bij deze zaak geeft Olfers de KNVB de grootste kans. “Zij mochten een besluit nemen en volgens mij krijgen ze rugdekking van de UEFA. Als dat zo is, acht ik het onwaarschijnlijk dat de rechter in de wens van Cambuur en De Graafschap meegaat. Ze zullen deze juridische stap ook hebben genomen voor hun achterban. Ik geef ze een kleine kans.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.