Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ik zou het het aandurven met Jan Vertonghen bij Ajax’

Louis van Gaal zou er niet raar van staan te kijken als Ajax de oude bekende Jan Vertonghen gaat terughalen. Dit verteld hij in een gesprek met het Belgische medium Het Nieuwsblad.

De Belgische verdediger sloot in de zomer van 2003 aan in de jeugdopleiding van Ajax en maakte drie jaar later zijn debuut. Na zes sterke jaren ruilde hij Ajax in 2012 in voor een avontuur bij Tottenham Hotspur, maar die lijkt nu tot zijn einde te komen. Daarmee behoort een terugkeer naar Nederland tot één van de mogelijkheden.

“Ik ben tegen het terughalen van spelers”, stelt Van Gaal. “Toen Frank Rijkaard terugkeerde naar Ajax, had ik daar moeite mee. En dat werd uiteindelijk een gouden aankoop. Met Vertonghen zou ik het wel aandurven. Tactisch en technisch heeft hij het niveau”

De ervaren oefenmeester vindt dan wél dat Ajax hem centraal in de achterhoede moet positioneren. “Hij kan nooit linksback staan, want daar is hij te traag voor. Hij heeft een goed tactisch inzicht, een goed oog voor oriëntatie. Dus hij moet in de as spelen”, aldus Van Gaal.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.