Voetbal4u.com

Engeland ‘Jurgen Klopp kiest tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi’

De vraag wordt talloze keren gesteld. Wie is nu de beste speler van de wereld? Voor de één is dit Cristiano Ronaldo en voor de ander is dit Lionel Messi. Op verzoek van het YouTube-kanaal Freekickerz doet oefenmeester Jürgen Klopp van Liverpool een duit in het zakje.

De Duitse succescoach vertelt: “De keuze valt op Messi, al kan ik Ronaldo niet meer bewonderen dan ik al doe. Mijn verklaring daarvoor is als volgt. We hebben tegen hen allebei gespeeld en het is bijna onmogelijk om Messi en Ronaldo te verdedigen. Maar Messi heeft vanaf zijn geboorte minder fysieke kwaliteiten. Als je een perfecte speler zou uittekenen, zou die Ronaldo’s lengte, snelheid en sprongkracht hebben. Bij die fysieke kwaliteiten komt ook nog eens zijn totale houding, die perfect en professioneel is. Dat kan haast niet beter.”

Klopp gaat verder: “Aan de andere kant heb je de kleine Messi, die alles zo simpel doet lijken. Daarom vind ik hem misschien net iets beter als speler. Maar Cristiano is ook absoluut een geweldige speler”, gaat de manager van Liverpool verder. “Het is een hele moeilijke keuze, maar ze hebben één ding gemeen: ze hebben al zo’n lange tijd hun voetafdruk achtergelaten in het voetbal. Er zijn verschillende jonge spelers die een vergelijkbare potentie hebben, maar het is een ongelofelijke prestatie om zoiets over een langere periode te presteren.”

Arsène Wenger denkt dat Kylian Mbappé en Neymar Ronaldo en Messi van de troon kunnen stoten: “Spelers als Messi en Ronaldo hebben we nooit eerder gezien. Ze hebben het unieke vermogen om vanuit het niets iets te creëren, maar het einde van hun tijdperk nadert. Ik denk dat Mbappé de leider van de nieuwe generatie kan worden. Natuurlijk kennen we allemaal ook Neymar.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.