Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Profvoetbal moet vrezen voor grote coronagolf in september’

Viroloog Ab Oosterhaus vreest voor een tweede golf coronabesmettingen in september. Hij maakt zich dan ook grote zorgen over deze ontwikkelingen in Nederland.

“Mogelijkerwijs krijgen we een tweede golf. Daar is een hele discussie over en we hebben ook in Nederland gehoord dat we in september de grote wave krijgen”, vertelt Osterhaus in Op1. “Zeker als de mensen zich zo gedragen als afgelopen weekend. Ik denk dat dat onverantwoordelijk is en ik denk dat je wat dat betreft een heel strak beleid moet voeren, maar daarnaast is het belangrijk dat je dat opsporingsbeleid hebt.”

Of de viroloog optimistisch is? “Nee, absoluut niet. Ik vraag me af wat er over twee of drie weken gaat gebeuren, nadat we dit weekend hebben gezien. De kans is heel groot dat het weer omhoog gaat. Misschien net na 1 juni kijkend naar het verleden, maar ik denk dat het weer gaat oplopen.”

Osterhaus vreest een ‘zaagtand’ met terugkerende maatregelen. Dat zou zomaar eens kunnen betekenen dat het betaald voetbal op 1 september niet haalbaar is, maar een grote golf in september zou al helemaal desastreus zijn.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.