Voetbal4u.com

Eredivisie Maarten Stekelenburg vertrekt bij Everton

Maarten Stekelenburg gaat vertrekken bij Everton. De 37-jarige doelman stond vier seizoenen onder contract bij ze maar zijn contract zal niet meer worden verlengd. Dit weet het medium Football Insider te melden.

Stekelenburg heeft al drie seizoenen lang geen Premier League-wedstrijd gespeeld voor Everton. In zijn eerste jaar kwam hij nog tot negentien wedstrijden. De 58-voudig international van Oranje kwam vooral in actie in de beker.

Everton bereidt zich nu voor op een afscheid van Stekelenburg, die zijn contract niet verlengd ziet worden. Manager Carlo Ancelotti zoekt naar een andere doelman die de strijd aan moet gaan met eerste keuze Jordan Pickford.

Stekelenburg was de gedoodverfde opvolger van Edwin van der Sar bij Oranje, maar maakte de hoge verwachtingen nooit helemaal waar. Hij verliet Ajax in 2011 voor AS Roma en speelde verder kort voor Fulham, AS Monaco en Southampton. Sinds 2016 staat hij onder contract bij Everton.

Stekelenburg speelde met het Nederlands elftal de eindtoernooien in 2010 en 2012. Op het WK in Zuid-Afrika wist hij zich onder meer tegen Brazilië te onderscheiden door zijn ploeg vlak voor rust in de wedstrijd te houden met een geweldige redding. Het EK twee jaar later zat er na drie wedstrijden al op. Stekelenburg werd daarna opgevolgd door Jasper Cillessen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.