Voetbal4u.com

‘Ajax, Feyenoord, PSV en AZ naderen eindelijk akkoord’

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Volgens journalist Valentijn Driessen naderen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ een akkoord over het solidariteitsfonds. Een deel van de inkomsten uit het europees voetbal dient hier in te worden gestort om andere clubs uit het betaalde voetbal te helpen. Dit vanwege de coronacrisis.

Volgens Driessen zijn er voorwaarden aan verbonden. ‘Het is niet de bedoeling dat clubs het geld aanwenden om schulden van voor de coronacrisis af te lossen of los te gaan op de transfermarkt’, schrijft hij. ‘Wie aanspraak wil maken, moet het geld gebruiken om exploitatietekorten af te dekken.’

‘Eindelijk is het adagium geland: eerst stevig snijden in eigen vlees alvorens elders je hand op te houden. Daarmee geeft het topvoetbal een goed signaal af richting samenleving en politiek Den Haag.’

Ongeveer de helft van de Eredivisie-clubs heeft inmiddels aangekondigd dat spelers, staf en directie een deel van hun salaris inleveren. ‘Met de aangekondigde salarisoffers, bijdrages van KNVB, UEFA en wellicht FIFA en een solidariteitsfonds opgezet door de profclubs kan Gudde aankloppen om hulp bij Van Rijn’, aldus Driessen.

‘De KNVB-directeur wil liefst in de eerste week van juni zijn plan presenteren waarin hij schetst hoe het voetbal op te starten in de anderhalve-meter-samenleving. Daarnaast bevat het plan een financiële paragraaf, waarbij het profvoetbal niet direct om gratis geld vraagt, maar eerder denkt aan ondersteuning middels bijvoorbeeld lage rentedragende leningen.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *