Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Frenkie de Jong 102,1 miljoen waard, Matthijs de Ligt 104,7 miljoen’

Ondanks de coronacrisis is de waarde van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt niet gekelderd. Dit weet het medium Voetbal International te melden.

Het medium schrijft: “In de toptwintig zijn twee Nederlanders te vinden. De Ligt is een waarde van 104,7 miljoen euro de duurste Oranje-international. De Jong zit hem met 102,1 miljoen op de hielen. Beide voormalig Ajacieden voeren met deze waardes wel de lijstjes verdeeld wat posities betreft aan. De Ligt wordt bij de centrale verdedigers gevolgd door Virgil van Dijk, waar De Jong de duurste controlerende middenvelder is.”

Het Zwitserse onderzoekscentrum CIES Football Observatory heeft onderzoek gedaan. Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain heeft de hoogste waarde: bijna 260 miljoen euro. Ook spelers als Raheem Sterling (195 miljoen, Manchester City) en Jadon Sancho (179 miljoen, Borussia Dortmund) scoren hoog.

VI weet: “Dertigers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn mede vanwege hun leeftijd beduidend lager ingeschaald. De waarde van de Argentijn en de Portugees wordt geschat op respectievelijk 100 en 62 miljoen euro. De berekeningen leveren een prijskaartje voor Neymar op van 87 miljoen euro.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.