Voetbal4u.com

Spanje ‘Frenkie de Jong verwacht zware eindfase bij FC Barcelona’

De Spaanse competitie gaat vanavond weer van start. Sevilla speelt in eigen huis de stadsderby tegen Betis. Het Barcelona van Frenkie de Jong speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen Real Mallorca. Hij kijkt uit naar de zware eindfase van het seizoen.

‘Het voelt goed om terug te zijn’, vertelde De Jong aan persbureau AFP. ‘Ik ben tijdens de lockdown even teruggeweest in Nederland. Daar ben ik achteraf gezien blij mee, want ik kon daar meer doen dan in Spanje. Nu ben ik blij dat we weer beginnen. Stress? Nee hoor, we hebben er zin in. Het is wel heel anders. Dit is nog nooit voorgekomen in het voetbal. We gaan elke drie dagen wedstrijden spelen, dat wordt zwaar.’

Barcelona is de te kloppen ploeg in de laatste fase van de competitie. ‘We willen sterker terugkomen en we zijn al beter geworden tijdens de trainingssessies met de nieuwe trainer. We zijn groeiende. Ik hoop dat we de eerste plek kunnen vasthouden. Persoonlijk ben ik hier heel blij. Ik speel vaak. Ik heb een periode gekend dat ik minder goed was. Niet slecht, maar ik kan beter. Ik heb het gevoel dat ik beter kan zijn tijdens het restant van het seizoen.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.