Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Frenkie de Jong moet Barcelona de komende jaren gaan leiden’

Frenkie de Jong moet de komende jaren FC Barcelona bij de hand gaan nemen. Het vertrouwen in de dribbelaar is groot bij de club. Toch hoopt Manchester City nog altijd toe te slaan voor hem.

In Manchester neemt men deze zomer afscheid van David Silva en ook de toekomst van Kevin De Bruyne is naar verluidt onzeker. City kijkt daarom al rond naar nieuwe sterren. Don Balón weet dat ook de Oranje-international hoog op het wensenlijstje staat bij manager Pep Guardiola, die een jaar geleden nog misgreep door toedoen van diens oude liefde.

Normaliter zou De Jong onhaalbaar zijn. De Catalanen betaalden immers 86 miljoen euro (inclusief bonussen) voor de oud-Ajacied, die ook nog eens een sleutelrol heeft richting de toekomst. In principe is hij daarom onverkoopbaar, maar onder druk van de coronacrisis zou zelfs dat standpunt vloeibaar kunnen worden. Het Spaanse medium denkt dat City wel degelijk kans maakt bij een bod vanaf 110 miljoen euro.

FC Barcelona heeft dringend heel veel geld nodig, waar City door de steenrijke eigenaren relatief goed door de crisis heen zullen komen. Om die reden zou de komst van De Jong niet langer onhaalbaar zijn. Zelf wil hij bij voorkeur slagen in Camp Nou, ook omdat het leven in Barcelona hem zeer bevalt, maar spelen onder Guardiola is iets wat hij ook ambieert.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.