Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Wesley Sneijder zakte gigantisch door met George Clooney voor CL-kraker’

Sinds vrijdag ligt de autobiografie van Wesley Sneijder in de winkelschappen. In een gesprek met de Telegraaf verteld de recordinternational dat hij het behoorlijk afzien vond om het boek te realiseren.

Hij zegt namelijk: “Het sloopte me; ik moest zo diep gaan, dat ik er soms helemaal doorheen zat en ik Kees wel een paar keer heb afgebeld of het huis heb uitgezet. De tijd was ook zo deprimerend, tijdens de coronaperiode, alleen in mijn huiskamer, terwijl het buiten grijs en grauw was. Mijn vrienden en familie kon ik niet zien en Kees zat uit angst voor corona zo’n beetje in de keuken.” Toch is hij blij met het eindresultaat: “Ik wilde mezelf laten zien en dat is gelukt: open, eerlijk en met de billen bloot.”

In zijn boek rekent Sneijder niet af met vijanden: “Anderen afrekenen in een boek is niet mijn stijl. Dat heb ik als speler ook nooit gedaan. Problemen los ik een-op-een op, niet via de media.” Ook de dieptepunten uit zijn leven komen aan bod, zoals bijvoorbeeld zakelijke geschillen en de huwelijkscrisis met Yolanthe: “Ik vertel dat ik zakelijk tussen de tien en vijftien miljoen euro heb verloren, soms te graag een drankje nam, met foute vrienden ben omgegaan en als zestienjarige zomaar in het criminele milieu had kunnen belanden.”

De oud-middenvelder vindt dat hij meer uit zijn carrière had kunnen halen: “Ik ben trots op mijn prestaties, de prijzen. En ik ben recordinternational met 134 interlands. Daarnaast heb ik geleefd. Voor mijn gevoel ben ik 76 jaar. Ik kon zo leven als voetballer. Yo en ik zijn eens vreselijk doorgezakt na een show van Armani met George Clooney, Megan Fox en enkele Bollywood-sterren. Zes uur ’s ochtends thuis en een dag later in de Champions League de sterren van de hemel spelen tegen Werder Bremen. Als dat lukt, dan ben je niet bang om dat te herhalen.” Op 29 september 2010 won Internazionale met 4-1 van Werder, mede door een doelpunt en een assist van de Nederlander.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.