Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Jammer dat Arjen Robben kiest voor Groningen om terug te keren’

Arjen Robben maakt aankomend seizoen weer zijn rentree op de Nederlandse velden. Analist Wim Kieft vind het jammer dat hij daarvoor kiest voor FC Groningen. Kieft is van mening dat de vleugelflitser beter voor een andere club had kunnen kiezen.

In zijn column in De Telegraaf schrijft hij namelijk: “Het is alleen jammer dat Robben kiest voor FC Groningen om terug te keren als profvoetballer en helaas niet voor Ajax, AZ, Feyenoord of PSV. Je gunt de exceptionele talenten bij de Nederlandse topclubs een leermeester als Robben. Het is mooi voor de talenten van FC Groningen, maar uiteindelijk lopen daar niet de toptalenten van Nederland rond.”

Criticasters vragen zich af of Robben nog wel op niveau kan komen: “Hebben we bij de terugkeer van Robin van Persie naar Feyenoord niet dezelfde verhalen gehoord en snoerde hij daarna niet iedereen de mond? Lopen kan iedereen, maar voetballen, je technische bagage functioneel aanwenden, daar draait het om. Hoe staat Robben om een bal aan te nemen, hoe neemt hij hem aan, hoe en wanneer begint hij zijn actie, hoe geeft hij een voorzet en hoe gaat hij met de ruimte om. Dat soort zaken weten Robben en Van Persie als de beste. Iemand als Orkun Kökcü heeft bij Feyenoord natuurlijk geweldig veel opgestoken van Van Persie. Alleen al door met hem te kunnen trainen en hem te observeren op het trainingsveld en in wedstrijden.”

Kieft stelt dat trainers belangrijk zijn, maar dat spelers het meeste oppikken van teamgenoten: “Zelf heb ik dat ervaren met toppers als Johan Cruijff, Wim Jansen, Ruud Gullit, Ronald Koeman en later ook nog Romario. Ze zetten je op je plaats en dragen oplossingen aan waarmee je aan de slag kunt.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.