Voetbal4u.com

Eredivisie Van der Vaart is niet bijster positief over nieuw Ajax-target Höjbjerg

Gisteren werd bekend dat Ajax een oogje heeft op Southampton-aanvoerder Pierre-Emile Höjbjerg. Oud-voetballer Rafael van der Vaart is niet erg positief over de 24-jarige middenvelder.

Van der Vaart omschrijft de international als ‘geen hoogvlieger’, in gesprek met Ziggo Sport. “Hij heeft ook in Duitsland gespeeld en ik moet eerlijk zeggen dat ik het een beetje een huis-tuin-en-keukenvoetballer vond. Gewoon een prima speler, maar geen Ajax-speler.” In de Bundesliga kwam Höbjerg uit voor clubs als Bayern München en Schalke 04, maar daar heeft de oud-Ajacied weinig waarde aan “Wat is ervaring? Ik ben geen groot fan van hem.”

“Als Ajax-speler moet je er echt bovenuit steken”, vervolgt Van der Vaart. “Misschien heb ik het mis, maar het is niets bijzonders. Daar gaat niet ineens de Arena vol voor lopen. Hij kan prima voetballen, maar het is geen hoogvlieger. Hij begon eigenlijk als nummer 10. Als je steeds verder naar achter gaat, betekent dat al dat je niet goed genoeg bent voor ’10’.”

“Hij is bruikbaar voor Ajax, maar we hoeven er geen wonderen van te verwachten”, besluit Van der Vaart. Höjbjerg staat naar verluidt ook in de belangstelling staan van Tottenham Hotspur en Everton. Hij zou zelf een voorkeur hebben voor een verlengd Premier League-avontuur.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.