Voetbal4u.com

Spanje ‘Frenkie de Jong slachtoffer van wanbeleid bij FC Barcelona’

Frenkie de Jong kan terugkijken op een goed debuutseizoen bij FC Barcelona ook al werd de titel door slechte prestaties verspeeld. Volgens het medium El Mundo Deportivo zouden er de nodige twijfels zijn over de dribbelaar.

Een jaartje geleden betaalden de Catalanen liefst 86 miljoen euro om hun aanwinst los te weken bij Ajax. De Jong staat dit seizoen echter op twee doelpunten en twee assists namens Barça, waar hij in het voetbaljaar 2018-2019 goed was voor drie goals en drie assists in het shirt van de Amsterdammers.

Dat zijn geen cijfers om over naar huis te schrijven, maar het lijkt er vooral op dat de Oranje-international verkeerd gescout is door Barcelona. De Jong is immers verreweg het beste op de positie van Sergio Busquets, die echter nog wel een paar jaartjes mee kan.

Daarom moet de oud-Ajacied zich richten op een wat meer vooruitgeschoven rol en verwacht men opeens van hem dat hij beslissend is. Daar liggen de kwaliteiten van De Jong helemaal niet en het is vragen om moeilijkheden…Laat een reactie achter

Your email address will not be published.