Voetbal4u.com

Eredivisie Jordi Cruijff houdt eer aan zichzelf en stopt bij Ecuador

Jordi Cruijff is niet langer bondscoach van Ecuador. Hij lag daar onder vuur omdat hij te vaak in Spanje zou zijn geweest en houdt nu de eer aan zichzelf.

Het vertrek van Cruijff komt niet als een verrassing. Op de website van de Ecuadoriaanse voetbalbond valt te lezen dat het vertrek van de zoon van de legendarische nummer veertien definitief is. In het statement van Cruijff zelf staat dat hij teleurgesteld is, omdat het avontuur ‘niet geworden is wat hij er van verwachtte.’

De FEF, de nationale bond van Ecuador, laat weten dat het de bond boven alles en iedereen wil stellen en dat het daarom wordt gewaardeerd dat Cruijff zijn ontslag aanbood bij de bondspresident. De voormalig international krijgt een vergoeding mee en verder gaat de bond op zoek naar een opvolger, aangezien kwalificatie voor het WK 2022 op het spel staat voor Ecuador.

Cruijff zelf, die felle kritiek kreeg omdat hij amper in Ecuador verbleef en tijdens de coronacrisis naar Spanje ging, zegt solidariteit te willen tonen met de huidige financiële situatie bij de Ecuadoriaanse bond. “Ik heb geprobeerd om eerlijk te zijn en de juiste beslissing te maken. Ik ben ervan overtuigd dat dit de beste beslissing is voor iedereen. Ik wil iedereen het beste wensen in de toekomst.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.