Voetbal4u.com

Italië ‘Juventus was de beste keuze voor Matthijs de Ligt’

Afgelopen zomer verraste Matthijs de Ligt met zijn keuze voor Juventus. Oud-voetballers Jan Peters en Bryan Roy vinden dat hij het goed heeft gedaan bij zijn nieuwe club.

“Kritiek is er in Nederland toch altijd. Als hij voor Barcelona had gekozen, dan was er misschien ook kritiek gekomen, omdat die club in een neerwaartse spiraal zit dit seizoen”, begint Peters, in het verleden actief bij Genoa en Atalanta Bergamo, in gesprek met De Telegraaf. “Ik snapte zijn keuze wel. Italië is een voetballand waar veel waardering is voor goede verdedigers. Uiteindelijk is zijn keuze ook goed uitgepakt. Ik denk dat hij positief mag terugkijken op zijn eerste jaar.”

Peters zag dat De Ligt het in zijn eerste maanden moeilijk had, maar de Juventus-verdediger stond uiteindelijk op in Turijn. “Die spitsen in Italië zijn wel een stuk leper dan die in de Eredivisie”, vervolgt Peters. “Als je een keer gedold wordt door zo’n spits en je hebt een dergelijk prijskaartje aan je hangen, dan word je in de Italiaanse pers direct afgebrand. En dan had hij ook nog de pech van een paar ongelukkige handsballen. Het zat allemaal niet zo mee, maar daar heeft hij zich allemaal prima van hersteld.”

Roy is het met Peters een en vindt dat de twintigjarige verdediger het goed doet in de Serie A. “Juventus is de beste keuze die Matthijs kon maken. Dat heb ik vanaf het begin gezegd: in Italië leert hij echt verdedigen. De beste trainers ter wereld als het om verdedigen gaat, zitten in Italië. Daar hebben ze nog echt linietrainingen, waarbij ze met vier verdedigers leren als eenheid te verdedigen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.