Voetbal4u.com

Eredivisie Supporters: ‘Zeer teleurgesteld in wedstrijden op zaterdagmiddag’

Waar de KNVB bij de bekendmaking van het concept programma aangeeft dat er onder meer overleg is geweest met Supporterscollectief Nederland, een samenwerkingsverband van supportersverenigingen in Nederland, zeggen zij juist zeer teleurgesteld te zijn in de KNVB.

Reden hiervoor zijn de wedstrijden die op zaterdagmiddag om 16:30 uur gespeeld gaan worden. “Wij hebben ervoor gepleit de animo voor dit tijdstip eerst goed te onderzoeken. Dat is niet gebeurd”, aldus voorzitter Matthijs Keuning. “De KNVB heeft wel nog expliciet aan clubs gevraagd hoe ze over deze tijd denken, waarop een ruime meerderheid akkoord gaf. De nieuwe tijd gaat ten koste van de tweede wedstrijd op het populaire tijdstip van zaterdagavond 20:00 uur.”

Keuning vindt het ongepast dat clubs dit tijdstip hebben doorgevoerd zonder in veel gevallen overleg te hebben met de eigen achterban. “Supporters nemen een seizoenkaart in de veronderstelling op zaterdagavond of zondagmiddag naar het stadion te gaan, maar missen nu mogelijk al één wedstrijd omdat ze op zaterdagmiddag werken of zelf sporten”, zo geeft hij aan. “Dit komt bovenop de onzekerheid over corona, die supporters waarschijnlijk ook al wedstrijden zal kosten. Clubs hebben veel van supporters gevraagd door eerst af te zien van compensatie van een afgebroken seizoen en vervolgens een onvoorwaardelijke seizoenkaart te nemen voor komend seizoen. Hiermee tonen de clubs niet bepaald hun waardering.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.