Voetbal4u.com

‘Roger Schmidt wil gaan verrassen met opvallend duo bij PSV’

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Volgens analist Aad de Mos gaat de nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt erg zijn stempel drukken op het spel van PSV aankomend seizoen. Hij denkt ook te weten hoe hij zal gaan spelen. De coach zou grote plannen hebben met Donyell Malen en Maxi Romero.

In De Telegraaf vertelt de analyticus: “Schmidt zal 4-4-2 gaan spelen. In mijn logica speelt dan het hele elftal in dienst van de twee voorop, dat deed ik ook in mijn tijd bij PSV met Luc Nilis en Ronaldo. Maxi Romero zou naast Donyell Malen wel eens de grootste ‘transfer’ kunnen zijn in dat opzicht. Wat vaststaat, is dat we een heel ander PSV gaan zien dan het PSV van de laatste jaren.”

Kees van Wonderen maakte het debuut van Malen bij het Nederlands elftal (tegen Duitsland) van dichtbij mee, als assistent van bondscoach Ronald Koeman: “En ik had hem eerder als coach bij Oranje Onder-17. Daar had hij een bepaalde status, mocht hij al meetrainen met het eerste elftal onder Arsène Wenger. Hij heeft sindsdien, ook mentaal, in korte tijd geweldige stappen gemaakt. ”

Hij vervolgt: “Bij Oranje kwam hij tussen de grote jongens terecht en had hij best in de gaten dat het niveau hoger lag. Maar hij liet zichzelf wel dusdanig zien dat de staf en Koeman hem ’pakte’ voor het duel met Duitsland. Dan zie je dat hij met zijn snelheid, explosiviteit én scorend vermogen altijd van waarde kan zijn voor een elftal. Dat heeft hij goed gedaan. In samenspel kan hij bijzonder zijn. Na zijn blessure vrees ik weinig. Hij is goed gebouwd, een atleet.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *