Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Elf PSV-spelers ontsnapt aan besmetting met corona’

De spelers van PSV zijn ontsnapt aan een coronabesmetting. Dit weet het Eindhovens Dagblad te melden. Vijf kwartier voor de aftrap van het oefenduel met UNA bleek een speler van de tegenstander positief te zijn. ‘Wat was er gebeurd als hij donderdagmorgen net als tweederde van alle UNA-spelers niet aanwezig was geweest bij de vrijwillige test en frank en vrij tegen PSV had gespeeld?’

 Het testen van tegenstanders voor oefenwedstrijden is door de KNVB niet verplicht gesteld. PSV koos ervoor om de selectie van UNA deels te testen. Op de wedstrijddag werden de resultaten bekend, met daarbij één positieve test. Voortaan stelt PSV als voorwaarde dat bij een oefenwedstrijd iedereen zich moet laten testen. ‘De gebeurtenissen van gisteren tonen maar weer aan dat de sportwereld nog lang niet verlost is van alle corona-perikelen’, schrijft het ED. ‘Testen op vrijwillige basis lijkt op dit niveau niet langer houdbaar en PSV neemt er geen genoegen meer mee.’

De gevolgen van gisteren hadden enorm kunnen zijn. ‘De zaak was misschien nog veel slechter afgelopen als de speler zich net als tweederde van de rest van de UNA-selectie niet had laten testen. Hij had dan in de oefenwedstrijd in theorie elf PSV’ers met het coronavirus kunnen besmetten, die in ieder geval een tijdje in onzekerheid hadden gezeten.’ PSV wilde wel zoveel mogelijk spelers van UNA testen. ‘Uiteindelijk werd ongeveer eenderde van de UNA- selectie op donderdagochtend door de medische staf van PSV bij de Eindhovense club (op De Herdgang) getest. De rest van de selectie kon niet, veelal vanwege werk: UNA is nu eenmaal een amateurclub.’

Testen gebeurde op geheel vrijwillige basis. ‘Waarbij het de vraag is of quarantaine door UNA en PSV is afgedwongen, zoals bij een test bij verdachte omstandigheden wel wordt getracht. Het lijkt er niet op en het is ook niet vast te stellen of iemand te kwader trouw of onzorgvuldig heeft gehandeld, gezien het feit dat testen helemaal niet verplicht was. Eerder lijkt het een samenloop van omstandigheden waarmee gewoon niemand rekening had gehouden.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.