Voetbal4u.com

Eredivisie Robin van Persie: ‘Ik had aanbod van Feyenoord bijna afgeslagen’

In gesprek met het blad Helden laat Robin van Persie zich uit over zijn terugkeer bij Feyenoord. Hij kreeg daar 2,5 jaar geleden een aanbod waar hij niet warm van werd.

Het is Feyenoord uiteindelijk gelukt om Van Persie terug te halen naar De Kuip, maar dat ging niet vanzelf. Van Persie’s vrouw Bouchra kreeg het gevoel dat hij terugwilde naar Rotterdam, naar aanleiding van een aantal gesprekken met trainer Giovanni van Bronckhorst. Van Persie speelde op dat moment nog bij Fenerbahçe.

“Klopt, maar ik vond alleen de deal die Feyenoord me voorschotelde een beetje karig”, zegt Van Persie ruim 2,5 jaar later. “En dan heb ik het absoluut niet over geld. Al hadden ze me een fruitmand gegeven, dan was ik ook gekomen. Ik wilde alleen meer tijd, want ik had bij Fenerbahçe weinig gespeeld, moest van ver komen.”

Van Persie wilde een contract voor anderhalf jaar, maar technisch directeur Martin van Geel bood hem een verbintenis voor vier maanden aan. “Dus voor de rest van dat seizoen. Ik heb echt getwijfeld of ik dat moest tekenen en of we terug moesten gaan”, zegt Van Persie. “Ik dacht: als ik iets oploop in die vier maanden, dan is het meteen voorbij en sluit ik mijn carrière niet met een positief gevoel af. Ik voelde zoveel twijfels. Bouch sprak toen op me in.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.