Voetbal4u.com

Eredivisie Het bonte elftal: de opvallendste kapsels in de eredivisie

De voetballer en zijn kapsel, het blijft een leuk onderwerp. Zeker als je er elftallen van gaat samenstellen. Check dit kleurrijke gezelschap van eredivisiespelers door de jaren heen, en zoek vooral de foto’s op. Het bonte elftal!

Bakkebaarden

Eddy Treijtel was de sluitpost van onder meer AZ’67 en Feyenoord. Tijdens zijn carrière week zijn haargrens steeds verder terug, maar bleef Treijtel de zijkanten, inclusief imposante bakkebaarden, lekker laten groeien. Wanneer zou dit weer hip worden?

Bang voor De Wolf, knotje, cornrows en een bloempotkapsel

Rechtsachter Rick Karsdorp is één van de weinige knotjesdragers in de eredivisie. Daarvoor moeten we naar Parijs, Milaan of Madrid. Het woeste kapsel plus snor van voorstopper John de Wolf wekte veel ontzag bij vijandelijke aanvallers. Ook een speler met cornrows – strak ingevlochten haar – mag niet ontbreken. Aan Vurnon Anita de eer om De Wolf te assisteren. De defensie wordt gecompleteerd door een speler met het klassieke bloempotkapsel, de Deen Ivan Nielsen. Hij wint het nét van Johan Derksen, de keiharde back die in één jaar meer prijzen won – als analist (Televizierring 2011) en ‘Ik zeg dóen!’-adviseur energieprijzen vergelijken (Loden Leeuw 2011) – dan in zijn hele voetballoopbaan.

Kracht

Publiekslieveling en allemansvriend Nathan Rutjes heeft de mullet of all mullets: bovenop bijna kaal en van achteren een welig tierende mat. Het zoontje van de cultspeler van Roda JC heeft exact hetzelfde kapsel. Geinig. De aanvoerder van het veelal besnorde Oranje dat in 1988 haar eerste en enige toernooi won, mag natuurlijk niet ontbreken. Natuurlijk draagt Ruud Gullit zijn dreads allang niet meer, maar destijds ontleende de reggaeliefhebber er naar eigen zeggen veel kracht aan in het veld. Maxime Lestienne, de Belg van PSV, zou met zijn gebleekte coupe ook de kost kunnen verdienen als bandlid van Duran Duran of een boef in de Karate Kid-films.

Slierten, Italiaans stijlvol en vloekend roze

Marko Pantelić, cultvoetballer van onder meer Ajax, was zo’n speler die, wanneer hij tennis had gespeeld in de jaren ’80, zo’n zweetband om het haar zou dragen. Dat zou het afmaken. Nu hield hij de lange slierten bijeen met een touwtje.

Favoriet onderwerp van VI-columnist Nico Dijkshoorn was Graziano Pellè, vanwege zijn stijlvolle kleding en haar. Het liefst zag de schrijver hem inclusief maatpak het veld op komen. Trendsetter. De roze coupe van Ryan Babel tenslotte, is misschien wel het meest besproken kapsel ooit, op de Nederlandse velden. Het past bij geen enkel shirt – niet dat van Ajax en ook niet dat van Oranje – en het hoe en waarom ervan blijft een raadsel. In dit team past het roze bolletje echter prima!Laat een reactie achter

Your email address will not be published.