Voetbal4u.com

Gerald Vanenburg keert terug bij Ajax als techniektrainer

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE zondag wint van PEC!

Gerald Vanenburg keert terug bij Ajax. Hij gaat aan de slag als techniektrainer bij de jeugd onder 18 en 19. Dit meldt de club via haar digitale huis.

“Ajax heeft fantastische jeugd en ik heb een goed gevoel bij de club”, aldus Vanenburg. “Ajax was de droomclub van jonge voetballers en een grote naam. De club had en heeft een grote aantrekkingskracht.”

Vanenburg gaat verder: “Ik was zelf 14 jaar toen ik naar Ajax kwam. Mijn jeugdtrainers waren Dirk de Groot, Rob Been sr en Nol Boerkoel en ik speelde met jongens als Sonny Silooy en John van ’t Schip in een team. We hadden een heel goed elftal en het was uniek dat 3, 4 jongens het eerste haalden. Dat is nu ook de uitdaging. Zoveel mogelijk jongens naar het eerste brengen.”

Ook Vanenburg weet dat Ajax een stapje voor heeft op de andere clubs. “Het voordeel van Ajax is dat ze de toptalenten kunnen halen. Ik ben nu techniektrainer van de O17 en O18 en we kunnen door het hoge niveau tot diep in de details werken”, zo geeft hij aan. “Want in een wedstrijd maar ook op een training moet iedere bal goed zijn. Dat kan de club in de Champions League 20 tot 30 miljoen schelen. Die techniek kan je trainen. Het is een stuk belangrijker dat een speler de bal goed aanneemt onder druk dan als hij alle tijd heeft. Dat moeten we ze standaard aanleren.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *