Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Goed voor Mohamed Ihattaren dat hij zich ook als nummer zes ontwikkelt’

Roger Schmidt de nieuwe trainer van PSV is enthousiast over zijn middenvelder Mohamed Ihattaren. Dit zegt hij in gesprek met Voetbal International.

“Sommige spelers zijn wat meer vermoeid dan anderen. Hij is nog steeds erg jong, we moeten niet vergeten dat hij pas achttien jaar oud is”, aldus Schmidt. “Hij krijgt de tijd om in de beste conditie te geraken. Ik twijfel niet over het feit dat hij er aan het begin van het seizoen staat.”

Tegen SC Verl speelde Ihattaren nog op de rechtervleugel, maar tegen KFC Uerdingen 05 stond hij als controlerende middenvelder opgesteld. “Mo kan op de beide aanvallende middenveld-posities spelen, vandaag was hij een van de twee nummer zessen naast Pablo. Hij heeft veel kwaliteiten aan de bal en kan momenten creëren. Bovendien is hij heel safe aan de bal. Als nummer zes heb je veel verantwoordelijkheden, ook tactisch gezien”, geeft de trainer daarover aan. “Ik denk dat het goed voor hem is om ook op die positie te spelen zich te ontwikkelen. Daar moet hij verantwoordelijkheden nemen, ook tactisch. Aan de bal kan ik hem niets meer leren. Zijn eerste balbehandeling is heel goed, hij heeft een goede passing én een goed schot. Hij moet andere dingen leren. Daarom denk ik dat het goed is om hem ergens neer te zetten waar hij meer verantwoordelijkheden krijgt.”

Twee keer zorgde balverlies van Ihattaren voor een kans voor Uerdingen. Volgens Schmidt de bevestiging dat hij nog moet leren. “Van fouten kan je heel goed leren”, zegt hij daarover. “Mo is heel goed met de bal, maar als hij niet goed voorbereid is op wat er om hem heen gebeurt, dan kan hij de bal verliezen. Vergis je niet: we kunnen van jonge spelers niet verwachten dat ze spelen als ervaren mannen van dertig.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.