Voetbal4u.com

Champions League Neymar mist Champions League-finale mogelijk vanwege corona

Het zou zomaar kunnen dat de Braziliaanse superster Neymar de finale van de Champions league gaat missen. Na de wedstrijd wisselde hij namelijk zijn shirtje en dat is tegen de coronaregels.

De Telegraaf weet op woensdagochtend te melden: “Het ruilen van een shirtje komt PSG-vedette Neymar mogelijk duur te staan. Na afloop van het halvefinaleduel met RB Leipzig in de Champions League (3-0 zege PSG) ruilde de Braziliaan zijn shirtje met Marcel Halstenberg. Maar volgens de coronaprotocollen van de UEFA mag dat niet. In het 31 pagina’s tellende document staat: ‘Spelers wordt geadviseerd om geen shirtjes te ruilen. Overtreding hiervan kan leiden tot disciplinaire maatregelen.'”

De krant vervolgt: “Voor het begin van mini-toernooi in Lissabon was er sprake van dat na het ruilen van shirtjes een speler 12 dagen in quarantaine moet. Dat zou betekenen dat Neymar de finale van de Champions League op zijn buik kan schrijven.”

Gebeurt dit daadwerkelijk, dan wordt de Braziliaan echter wel heel (onevenredig zelfs) hard gestraft. Het zou logischer zijn als hij een geldboete moet betalen, al valt het niet uit te sluiten dat de UEFA een voorbeeld wil stellen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.