Voetbal4u.com

Eljero Elia gaat aangifte doen na racistische dreigtweet

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Kort na zijn aanstelling als speler van FC Utrecht zou Eljero Elia een racistische dreigtweet hebben ontvangen. Het zou gaan om een fan van FC Twente die het niet zou kunnen verkroppen dat hij voor de club uit de Domstad koos. Dit weet de Telegraaf te melden.

“Ik ga aangifte doen”, zegt de 30-voudig international tegen de krant over de tweet waarin hij en zijn kinderen racistisch bejegend en bedreigd worden. Hij wil dit niet over zijn kant laten gaan. “Het racisme en dreigen naar mij toe is ook te gek voor woorden, maar raakt me eigenlijk al niet eens meer. Als mensen aan mijn kinderen komen, is er voor mij echter een grens overschreden.”

“Laat dit nu maar een wake-up-call zijn voor alle mensen die roepen dat racisme in Nederland niet voorkomt”, stelt Elia. “Ik kan de reacties na dit verhaal nu ook al uittekenen. Dat dit één gek is. In mijn Direct Messages zaten echter minstens zo schokkende berichten.”

Elia laat weten vaker het mikpunt van racisme te zijn. “Hoe zinloos dat ook is, probeer je toch met zulke zieke geesten – want zo noem ik ze – in gesprek te gaan. Mensen krijgen racisme van huis uit mee, want niemand wordt als racist geboren. Het is er aan de eettafel ingeprent.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *