Voetbal4u.com

Spanje ‘Koeman geeft Frenkie de Jong een hoofdrol bij Barcelona’

Ronald Koeman de nieuwe trainer van FC Barcelona wil afwijken van het heilige 4-3-3 systeem. Hij wil Frenkie de Jong net zo laten uitblinken als in het Nederlands elftal. Om dat te bewerkstelligen, wordt er mogelijk gekozen voor een systeem met een ‘dubbele zes’, zoals Ajax met De Jong en Lasse Schöne speelde in het seizoen waairn het hoge ogen gooide in de Champions League.

De laatste jaren trokken de Catalanen steevast in het 4-3-3-systeem ten strijde, waarmee de ploeg diverse successen behaalde. Afgelopen seizoen greep Barça naast de landstitel en werd het met 8-2 vernederd door Bayern München in de Champions League. Als opvolger van de ontslagen Quique Sétien wil Koeman duidelijk een andere koers gaan varen.

Koeman zou meer voelen voor een 4-2-3-1-systeem of een elftal met twee spitsen, zo meldt El Mundo Deportivo. Hoe dan ook ziet de 57-jarige oefenmeester een sleutelrol weggelegd voor Frenkie de Jong, die als spelmaker het Nederlands elftal onder Koemans bewind aan de hand nam. “Het belangrijkste is het vinden van een positie waarin hij zich op zijn gemak voelt”, aldus Koeman.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.