Voetbal4u.com

Spanje ‘Sleutelspeler Frenkie de Jong werkt collega de deur uit’

Frenkie de Jong heeft in zijn eerste duel veel indruk gemaakt bij FC Barcelona. Zijn invloed is inmiddels zo groot dat hij op het punt staat om een oudgediende naar de uitgang te verwijzen. Dit weet het medium SPORT te te melden.

Het Spaanse medium noemt Sergio Busquets het slachtoffer van deze situatie. De middenvelder heeft niet zoals Luis Suárez te horen gekregen dat zijn tijd voorbij is in Camp Nou, maar wel heeft hij vernomen dat coach Ronald Koeman op zijn positie ruimte wil maken voor landgenoot De Jong. De oud-Ajacied komt daar beter tot zijn recht en moet een natuurlijke leider worden op het middenveld.

Busquets staat nu voor een dilemma. De Spanjaard kan genoegen nemen met een bijrol en door het drukke speelschema regelmatig zijn minuten pakken, maar FC Barcelona heeft intern al besloten dat het zal meewerken als diens voorkeur uit zal gaan naar een transfer. Busquets liet zich al eens ontvallen de Amerikaanse MLS wel aantrekkelijk te vinden.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.