Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Feyenoord en PSV profiteren van transfer Ronald Koeman’

Georginio Wijnaldum staat voor een transfer naar FC Barcelona. Mocht deze transfer er daadwerkelijk van gaan komen dan betekend dit goed nieuws voor Feyenoord, Sparta en PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad mogen deze clubs dana namelijk geld gaan bijschrijven.

Wijnaldum speelde in het verleden voor alle drie de Nederlandse clubs. Daardoor mogen die clubs rekenen op een bedrag zodra Wijnaldum van club wisselt. Gesproken wordt over een transfersom van vijtien en twintig miljoen euro. Drie procent van dat bedrag gaat dan naar Feyenoord, anderhalf procent naar PSV en 0,5 procent naar Sparta Rotterdam.

Om dat in cijfers uit te drukken zou Feyenoord bij een transferbedrag van twintig miljoen euro mogen rekenen op 600.000 euro. PSV krijgt dan 300.000 euro en Sparta mag 100.000 euro bijschrijven.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.