Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Roger Schmidt wil Jurgen Klopp achterna bij PSV’

Roger Schmidt de nieuwe trainer van PSV wil de nieuwe speelstijl tot in de puntjes gaan verfijnen. Hij is volgens het Algemeen Dagblad dezelfde weg ingeslagen als Jurgen Klopp destijds bij Liverpool.

Beide trainers zijn namelijk vergelijkbaar aan elkaar, stelt Maarten Wijffels. “Schmidt is ook van de school van het Vollgas-Fussball, met een agressieve counterpressing als gezichtsbepalend element. En cruciaal in dat ‘heavy-metalvoetbal’, zoals Klopp het zelf omschrijft, is de rol van voorhoedespelers.”

Wijffels merkt op dat de drie aanvallers van Liverpool als eerste verdedigers dienen. “Ze zijn getraind om samen vijf of zes tegenstanders te verdedigen”, liet Liverpool-assistent Pepijn Lijnders eerder weten. “Wie tegen ons speelt, moet eerst maar eens onze voorhoede voorbij. Dat is al niet makkelijk. En daarachter wacht dan een blok van zeven man.”

“Vertaal dat nu naar PSV. Donyell Malen, Gakpo, Noni Madueke, de eigengereide Mohamed Ihattaren, Mauro Junior, Sam Lammers zolang hij er nog is”, vervolgt Wijffels. “Krijgt Schmidt zijn creatieve aanvallers bereid om net zo fanatiek mee te verdedigen als de voorhoede van Liverpool? Dat wordt de crux.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.