Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Wilfred Genee stopt vriendschappen vanwege Veronica Inside-rel’

Wilfred Genee was deze zomer de gebeten hond na de veelbesproken racisme-uitzending van Veronica Inside. Hij kreeg veel kritiek te verwerken op zijn persoon. Hem werd verweten tegen zijn collega Johan Derksen te zijn geweest tijdens dit gesprek. In het programma Het Hek Van de Dam laakt hij de rol die zijn televisiecollega’s Jeroen Pauw, Fidan Ekiz en Carlo Boszhard speelden.

Genee blikt terug: “Ik ben er niet op uit om aardig gevonden te worden, maar ik heb mezelf deze zomer wel overtroffen.” Over de racisme-aflevering van VI zegt hij vervolgens: “Ik had die uitzending iets minder gas kunnen geven. Maar als ik kijk naar alles wat besproken hebben en hoe het gegaan is, heb ik het gevoel dat ik naar eer en geweten alles geprobeerd heb om het goed te doen.” De ophef over de Akwasi-grap van Johan Derksen vindt hij nog steeds overdreven, al voegt hij daaraan toe: “Ik heb wel kunnen ontdekken hoe het is om aan de andere kant te zitten. Wij delen ongelooflijk veel uit in dat programma. Dan kun je je soms niet voorstellen hoe het is voor die mensen die aangepakt worden. Nou, ik weet nu precies hoe het is.”

De presentator heeft geleerd ‘wie hij wel of niet kan vertrouwen’. Op1-gezichten Pauw en Ekiz stuurden Genee na afloop van de racisme-uitzending van Veronica Inside lovende appjes: “Hoe goed het was, hoe goed ik het aangepakt had, dat we voor dit format hadden gekozen… Maar die begonnen me later bij Op1 ook ineens te fileren. Terwijl ze hadden geroepen hoe geweldig het was.”

Ook Boszhard heeft bij hem afgedaan: “Die zei: ge-wel-dig! Geweldig! Geweldig! Het was een fan-tas-ti-sche uitzending, ik zat op het puntje van mijn stoel! Ik zei: nou, bel dan Johan even. Want ik heb Johan net aan de lijn gehad en die vond het ietsje minder.” Boszhard belde met Derksen en publiceerde vervolgens een column: “Wilfred Genee was zijn koers helemaal kwijt, was helemaal van slag, wist niet waar hij mee bezig was… Serieus waar! Maar zo werkt het vak…”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.