Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Louis van Gaal is één van de slechte mensen met wie ik heb gewerkt’

Rafael da Silva is niet te spreken over zijn oude trainer Louis van Gaal. In 2015 werkte de twee samen bij Manchester United. “Op zijn eerste dag zei hij niets tegen mij. Op de tweede dag zei hij: ‘Je mag vertrekken'”, vertelt Rafael in The Athletic. “Ik probeerde nog voor mijn kansen te vechten. Ik ben nog een jaar gebleven. Het was zo zwaar. Hij is een van de slechtste mensen met wie ik heb gewerkt.”

Van Gaal kon de Braziliaan geenszins inpomeren. “Iedere dag, na het ontbijt, na de lunch of na het avondeten, sprak hij een kwartier met iedereen. Je weet dat je ophoudt met luisteren naar wat iemand zegt, omdat hij zoveel praat? Hij wilde graag laten zien dat hij kon praten, en dat elke dag steeds weer. We keken naar hem, terwijl hij een kwartier onzin uitkraamde. Dat is de waarheid, het was onzin.”

David Moyes was als voorganger beter, vindt Rafael. “Moyes leek niet op Van Gaal, niet eens klein beetje. Ik bedoel, we hebben het hier over een mens. Zijn probleem was dat iedereen dacht hij hetzelfde zou zijn als Sir Alex Ferguson. Maar die twee verschilden van elkaar, op en buiten het veld.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.