Voetbal4u.com

‘Ajax frustreert Feyenoord-trainer Dick Advocaat’

Analist en columnist Wim Kieft concludeert dat Feyenoord-trainer Dick Advocaat momenteel niet zo goed in zijn vel zit. Dit schrijft hij in zijn column in de Telegraaf. De oud-spits denkt dat de trainer van de Rotterdammers weleens met een jaloerse blik naar titelconcurrent Ajax zal kijken.

‘Hij etaleert nogal wat chagrijn’, schrijft Kieft over Advocaat, die Robert Bozeník het signaal zou geven dat hij er weinig van kan. ‘Verder willen de spelers tactisch vooruit verdedigen en de tegenstander vastzetten, maar Dick wil liever achteruit. Dan laat hij ten overstaan van iedereen ook nog horen dat hij geen hoge pet op heeft van de talenten van Feyenoord en dan liever niemand op de bank zet. Geen reclame voor je jeugdopleiding. Gewoon niet handig.’

‘Advocaat heeft moeite z’n frustraties te verbergen’, vervolgt Kieft, die wel weet waar de ergernis vandaan komt. De Kleine Generaal wilde doorpakken met Feyenoord, maar daar komt – mede door de financiële situatie – niet veel van terecht. ‘Ik kan wel enig begrip opbrengen voor Advocaats opstelling, maar hij moet wel enige positiviteit blijven uitstralen naar zijn spelers. Anders slaat z’n chagrijn over op de ploeg. Dan kan het te laat zijn, want hoe haal je dat gevoel weer uit die koppies?’

‘Het zal Advocaat ook frustreren hoe gemakkelijk Ajax zich deze week weer versterkt met Sean Klaiber en ook hoopt Davy Klaassen binnen te halen. Lachend betalen ze vijf miljoen euro aan FC Utrecht en naar Werder Bremen willen ze zo tien, elf miljoen euro overmaken. In die vijver heeft Feyenoord niets te zoeken. In Rotterdam zouden ze een moord plegen om zulke bedragen te ontvangen voor hun spelers en om dat te kunnen betalen voor versterkingen’, besluit Kieft.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *