Voetbal4u.com

Eredivisie Marc Overmars: ‘Dit is misschien een tussenjaar voor ons’

Ajax is in de groepsfase van de Champions League ingedeeld in een loodzware poule. De Amsterdammers treffen o.a Liverpool en Atalanta Bergamo. Mochten de Amsterdammers niet doorgaan dan is dit volgens TD Marc Overmars geen ramp.

“Ik heb intern uitgesproken dat we dit jaar misschien een bepaald tussenjaar moeten hebben. In plaats van dat we één of twee stapjes vooruit konden zetten, hebben we gedwongen door de omstandigheden toch even iets op de rem getrapt. Je moet een realistische blik hebben. Dan kan het dit jaar voor ons weleens moeilijk worden.”

De omstandigheden zijn immers even wat anders, weet Overmars. “Misschien hadden we bepaalde keuzes met aankopen wel of niet gedaan, dat soort dingetjes. De steun van de sponsors en supporters trekt ons er een beetje doorheen, want dat zijn voor ons de belangrijkste inkomsten.”

“Als ik in gesprek ben met Bayern München, probeer ik ze uit te leggen dat het tv-geld van Ajax negen miljoen is. Wij moeten het hebben van het publiek. Al die andere clubs krijgen 130 tot 150 miljoen aan tv-geld. Als het publiek door corona nog langer wegblijft, dan raakt dat Ajax hard.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.